DESPRE AMINO ACIZI

Care sunt aminoacizi?
Organismul uman este de aproximativ 20% proteine ​​și componenta de bază de proteine ​​este de aminoacizi. Când mâncăm proteine ​​este digerat în aminoacizi în același mod în care carbohidrati devin zaharuri simple și grăsimi devin acizi grași. Deoarece aminoacizii conțin azot sunt capabili să formeze țesuturi cum ar fi organe, mușchi, piele și păr.
Aminoacizii sunt, de asemenea, precursori ai enzimelor și neurotransmițători așadar aminoacizi reglementeze aproape fiecare proces metabolic în organism.
Ce tipuri de aminoacizi ai nevoie?
Există peste 200 de diferite aminoacizi, dar există într-adevăr 20 importa un aminoacizi esentiali pentru buna sănătatea umană și sunt numite proteinogeni aminoacizi. Acești aminoacizi sunt împărțite în două grupe esențiali și non aminoacizi esentiali.
Care este diferența dintre esențiale și non aminoacizi esențiali?
Aminoacizi esențiali nu sunt produse de organism și trebuie să fie consumate în alimentele pe care le mânca. Non aminoacizi esențiali pot fi produse în interiorul corpului, dar acest proces de producție poate fi perturbată de medii externe, cum ar fi poluarea cauzată de arderea combustibililor fosili-, hormonii hrănite la bovine, utilizarea intensivă a îngrășămintelor în agricultură, și chiar obiceiuri, cum ar fi fumat si de baut, toate acestea pot preveni corpurile noastre de complet, folosind ceea ce mâncăm. Mai rău încă este cantitatea de nutriție, care se pierde din alimente, prin prelucrare înainte de a obține de fapt să-l mănânce ... Prin asigurarea organismului cu nutritie optima, aminoacizi ajuta pentru a înlocui ceea ce este pierdut și, în acest sens, să promoveze bine fiind și vitalitate. (1)
În genomul uman de acolo 20 proteinogeni aminoacizi creat pentru a construi proteine. Din acestea 20 există 8 aminoacizi esențiali și acestea sunt: ​​izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofan și valina.
Cei 12 aminoacizi esențiali care nu sunt: ​​alanina, arginina, asparagina, acidul aspartic, cisteina, glutamina, acidul glutamic, glicina, histidina, prolina, serin și tirozină.
Cine are nevoie de aminoacizi cel mai mult?
Toată lumea are nevoie de un bazin echilibrat de aminoacizi pentru o sanatate optima, dar mulți oameni suferă de amino dezechilibre din cauza aportului slabă și inconsistentă a prin dieta lor. Un studiu recent din Germania efectuată de DAK a relevat că persoanele în vârstă, în special, sunt mai predispuse la care suferă de malnutriție. "În cazul în care organismul este lipsit de energie minim și nutrienți, organismul nu poate efectua corporale și funcțiile mentale. Fără necesarul de vitamine, proteine ​​(aminoacizi), oligoelemente și minerale, există riscul de debilities și tulburări metabolice care pot avea consecințe grave. "(2)
Persoanele mai in varsta nu sunt singurii care aceasta se aplică, pentru tineri poate fi, de asemenea, afectate de consecințele negative ale o cantitate limitată de nutrienți. Acestea includ probleme de greutate, pierderea parului, probleme ale pielii, tulburări de somn, modificări ale dispoziției și / sau tulburări erectile, dar și artrita, diabetul, dezechilibru cardiovascular (nivel ridicat de colesterol, tensiune arteriala ridicata) sau chiar reclamații menopauzei.
Ce fiecare dintre acizii Amino face in organism?
Aceasta este o întrebare dificilă de a răspunde într-o scurtă declarație, deoarece aminoacizii sunt critice pentru aproape fiecare funcție în corpul uman. Cu toate acestea de mai jos este o listă a unor aminoacizi și o parte din funcțiile lor specifice în organism.
Aminoacizi esentiali:
Izoleucina
Joaca un rol esential in furnizarea de energie de tesut muscular, care este deosebit de critică în perioadele de exercițiu amplu sau în perioade de foame acuta.
Cu excepția cazului în prezent în cantitate suficientă în sânge, organismul va accesa rezervele sale de stocare, ceea ce va duce inevitabil la o reducere de L-leucină și masei musculare. Acest efect trebuie evitat de către sportivi care încearcă să construi masa musculara. (3)
Leucină
Joacă un rol central în metabolismul țesutului muscular, contribuind, prin urmare, atât de producție și conservarea acestuia. Este un element important pentru multe proteine ​​și, prin urmare, susține diverse procese de vindecare. O deficiență, totuși, poate fi cauzata de o undersupply de vitamina B6. (3)
Lizina
Joacă un rol deosebit de important în sistemul imunitar.
Acesta este de asemenea implicat în biosinteza proteinelor, în special în construirea de colagen, împreună cu Glicina aminoacizi și Proline. Prin urmare, un deficit de lizină poate duce la piele, unghii fragile rupte și, în cazuri extreme pierderea parului.
Lizina este gândit pentru a reduce prelucrarea argininei virusului herpes, deoarece ambii aminoacizi folosesc același sistem de transport. În cazurile de infecții herpes arginină trebuie consumate împreună cu lizină. De asemenea, există dovezi că aceasta crește eficiența arginină, deoarece încetinește tranziția argininei din sistemul vascular în celulele musculare. (4)
Există, de asemenea, dovezi că lizina poate reduce de zahăr din sânge în diabetul de tip 2 pacienți. (5)
Metionină
Joaca mai multe roluri in organism, deoarece este singurul aminoacid care conține sulf. Acest efecte multe zone unul unul important fiind de sanatate comune, deoarece cartilajului articular, deoarece necesită sulf pentru producția sa. Studii de atat pacientilor, cat sanatosi si artritice arata ca oamenii sanatosi au de 3 ori nivelul sulfului decât cei care sufera condiții artritice. (7)
Metionină joacă, de asemenea, un rol esential in multe neurotransmițători și producția de păr și unghii (8)
Triptofan
Are o mulțime de efecte pozitive asupra organismului uman, acesta poate fi folosit pentru a combate anumite afecțiuni medicale și contribuie la recuperarea. Mai multe studii au fost deja efectuate, în scopul de a confirma aceste ipoteze, și-au dovedit în mod convingător eficacitatea aminoacizi esentiali.
Un studiu din 2010 a analizat, de exemplu, în ce măsură Triptofanul poate opri raspandirea unei condiții ficat comun (steatohepatita). (9)
Mai mult decât atât, acest aminoacid esențial are efecte pozitive asupra sindromului colonului iritabil. (10)
Mai puțin triptofan este în organism, mai grave simptome ale acestei afectiuni; Prin urmare Triptofanul poate fi utilizat pentru a ameliora sindromul colonului iritabil.
În cele din urmă, această substanță proteina a fost deja dovedit a fi foarte eficient în combaterea depresiei, și a devenit cel mai important antidepresiv care nu are efecte secundare. (11)
Non aminoacizi esențiali:
Alanina
Este un jucător important în biosinteza de proteine ​​al organismului și are anumite funcționalități de reglementare. Proteinelor musculare constă din aproximativ 6% din L-alanină. 30% din L-alanină în sânge este sintetizată de mușchi, ceea ce demonstrează importanța acestuia pentru metabolismul general.
Alanina, de asemenea, ajută la susținerea sistemului imunitar si de a preveni formarea pietrelor la rinichi. Alanina a fost demonstrat in studii pentru a proteja prostata si este chiar considerat a fi un potential tratament pentru cancerul de prostata. (12)
Alanina a fost demonstrat, de asemenea intr-un studiu din 2002 de a fi benefic pentru starea de diabet zaharat. (13)
Arginina
Acesta este unul dintre cele mai cunoscute aminoacizi și are o serie de avantaje bine cunoscute și documentate pentru corpul uman, cum ar fi:
- Ca un remediu natural pentru virilității tratamentul tulburărilor de erecție (disfuncție erectilă)
- Să contribuie în mod semnificativ la sănătatea sistemului vascular global reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale si atac de cord
- Să încurajeze cresterea masei musculare sănătoasă
- Pentru a reduce hipertensiunea (tensiune arteriala ridicata)
- Pentru intarirea sistemului imunitar
- Pentru a îmbunătăți rezistența la insulină în cazurile de diabet
- Ajută la menținerea grăsimi și colesteroli la niveluri sănătoase
- Ca un tratament de însoțire pentru arteroscleroza (calcifiere vasculare)
- Pentru a îmbunătăți fluxul de sânge în capilare (de exemplu, în cazuri de tinitus sau caderea parului)
- Prevenirea formării cheagurilor de sânge nedorite, cum ar fi în atacurile de cord
- Pentru a facilita și a restabili memorie si invatare
În 1998 Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina a fost câștigat de Luis Ignarro, Robert Furchgott și Ferid Murad pentru cercetarea lor cu privire la beneficiile de oxid de azot (NO) și reactant primar (bloc de construcție) Arginina.
Aici este un video cu Dr. Ignarro a explica diverse beneficii obținute în urma suplimentarea arginina:
Beneficiile Creșterea oxid nitric din organism Dr. Ignarro https://youtu.be/yn5s9Ovwly8

Cisteina
Cisteina are multe roluri in organism, dar unul singur notabil este rolul său în a ajuta organismul sa produca glutation, care ajută la protejarea țesuturilor și organelor și are un rol de îmbătrânire anti în organism prin protejarea celulelor. Cisteină ajută la eliminarea radicalilor liberi și joacă un rol în păstrarea sângele nostru sănătos și sistemul nostru imunitar puternic.
Cisteina este, de asemenea, utilizat pentru a ajuta la tratarea osteoporozei, deoarece sa dovedit într-un studiu care sufera de osteoporoza au avut niveluri mai mici de cisteina. (14)
Glutamina
Utilizat enorm pe tot corpul reprezintă 60% din aminoacizii liberi din organism. Glutamina joacă mai multe roluri în piele sanatoasa si extrem este folosit pentru a menține echilibrul nostru alcalin de acid organisme sub control. Glutamina este vital în energie cadavre și sistemul imunitar, deoarece poate fi transformată în energie când organismul are nevoie pentru. Ca un regulator important glutamina joaca un rol in buna concentrare si de somn, de asemenea.
Histidina
Potențialul de prevenire și terapeutic al histidinei nu a fost încă pe deplin explorate, deși mai multe studii au fost deja efectuate, care s-au dovedit eficacitatea acestei substanțe vitale în tratament medical.
Histidina poate scădea tensiunea arterială, sa descoperit că acest aminoacid poate reduce tensiunea arterială. (15) În ceea ce histidină relaxeaza vasele de sange, se poate scăpa de hipertensiune arteriala si ajuta la prevenirea afectiuni cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord si arteroscleroza.
Cercetătorii de asemenea dovedit că consumul zilnic al unui supliment nutritiv care conține histidină poate reduce riscul apariției unor afecțiuni cardiovasculare cu pana la 60,9%.
Un alt domeniu în care utilizarea de suplimente de histidină este important este tratamentul insuficienței renale cronice, care este deosebit de frecvente in randul persoanelor in varsta. O concentrație scăzută de histidină în plasma sanguină crește activitatea inflamatorie a organismului și duce la o creștere a stresului oxidativ, deci suplimentarea de histidină este direct asociată cu o rată a mortalității redusă. (16)

Mai mult decât atât, s-a descoperit recent că histidina, în combinație cu zinc (care se face mai ușor să absoarbă în organism prin aminoacidului), poate fi eficientă împotriva răcelilor. Un studiu a fost realizat cu peste 40 de participanți a investiga în ce măsură aportul de zinc și histidina poate minimiza durata unei infecții virale sau bacteriene. Cercetatorii ajuns la concluziile care consumul de ambele substanțe vitale scurtează împreună lungimea unei comune rece cu o medie de 3,6 zile. (17)